Thursday, April 02, 2009

Kosong = Empty

Dengan Nama Allah, Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Assalamualaikum.

Maaf.

Lama tidak update.
Lama mendiamkan diri.
Lama memendam rasa.
Lama mengolah fikiran.
Lama tak jenguk blog sahabat lain.
Lama tak mengambil tahu apa berlaku pada kamu kamu.
Lama tidak ketemu sahabat PJ. (Aku rindu sama kamu semua)

Maaf.

Lewat beberapa hari.
Tak banyak aku rasa.
Ditambah ditolak dibahagi didarab.
Ini yang aku rasa.
Kosong.
Sepi.
Sedih.
Takut.

Nak bercakap pada orang pun.
Tak reti nak jelas macam mana.
Aku mengadu padaNya.
Kosong terasa terisi. Alhamdulillah.
Sepi berganti aman untuk aku ingat Dia. Alhamdulillah.
Sedih bertambah sedih, kenangkan diri serba hina dina. Alhamdulillah.
Takut berkali ganda tambah takut, sebab banyak dosa. Alhamdulillah.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Kosong itu membuat aku berfikir. Tentang tgjwb dan sebab musabab perkara.
Sepi itu membuat aku mencari. Mengenali Pencipta dan ciptaanNya.
Sedih itu menyedarkan aku. Banyak kekurangan aku, baikilah wahai Diana.
Takut itu menginsafkan aku. Bertaubatlah, selagi pintu taubat terbuka luas.

Ok.
Itu jer yang aku nak cakap.
Cebisan perasaan aku yang masih tersisa.
Agar kamu kamu yang mengambil berat (sekiranya ada), tidak terlalu lama tertanya tanya akan ape yang terjadi pada aku yang lama sangat diamkan diri.

I hope that Allah will always forgive me for everything I have sinned.
And Allah don't make me a long sinner.

Assalamualaikum.

11 Comments:

Blogger faizsaaid said...

salam, haritu saya ada jumpa wani ardy.

kita selalu perlukan pengisian.

9:43 PM  
Blogger Yazid Husain said...

kosong

kosong?

kosong??

12:33 AM  
Blogger Prof Azie said...

terkejut bila datang lab melihat perubahan nana...alhamdulillah

4:22 PM  
Blogger Nazmy Mohamed said...

prubahan?ker penghijrahan... :-)

11:26 PM  
Blogger ف wildchild ۞ said...

from zero to zeros

3:25 AM  
Blogger Nazmy Mohamed said...

nana the zeroriser...ke zerorizer...whatever!:p

11:09 PM  
Blogger smallawei said...

情人節|情趣商品,情色文學,嘟嘟,情色網,情趣商店,

G點,按摩棒,轉珠按摩棒,變頻跳蛋,跳蛋,無線跳蛋,

飛機杯,男用強精長軟質套,男用強精短軟質套,充氣娃娃,男性性感內褲,性感內褲,
自慰套,自慰套,情趣娃娃,自慰器,電動自慰器,充氣娃娃,
角色扮演,角色扮演服,

性感睡衣,情趣睡衣,性感內衣褲,性感內衣,內衣,性感內褲,C字褲,內褲,
性感貓裝,性感睡衣,貓裝,吊帶襪,情趣內褲,丁字褲,SM道具,SM,

震動環,潤滑液,情趣禮物,情趣玩具,威而柔,精油,逼真按摩棒,數位按摩棒,

情趣,情趣用品,巴黎,

5:56 PM  
Blogger -fAiZiQ- said...

salam.
samalah kiter dh lama tak update blog... huhuhuh...

12:52 PM  
Blogger yana said...

cmne nak wat blog eh?

11:41 AM  
Blogger -fAiZiQ- said...

Salam...

Wahhh... lg lama dr sy yg x update blog.. huhuhuh...

1:30 AM  
Blogger Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

10:33 PM  

Post a Comment

<< Home