Friday, October 31, 2008

Bila Inchek M Menjajah

Salam

Aku tahu lama aku tak jenguk dan percikkan segala yang berlaku beberapa BULAN kebelakangan ini. Kalau ditanya mengapa, jawapannya didatangkan dalam bentuk paling ringkas, padat dan terkini.

Malas. ( aku gelar Inchek M )

Ya. Aku dilanda tahap kemalasan untuk update blog tahap gila. Bukan kerana tak punya cerita untuk dicoretkan, tapi simply because Inchek M datang bertandang dalam hidupku muehehe.

Sedikit kerisauan melanda. Kenapa? Sebab semakin hari aku merasakan momentum semakin tak best. Stesen janakuasa aku punya produktiviti menurun. Fokus entah ke mana. Padahal kerja ada banyak lagi yang perlu dilakukan. Atau lebih tepat, aku tak punya masa yang banyak untuk perabiskan apa yang aku patut habiskan.

Aduhai Inchek M. Kau pergilah jauh jauh dari diri ini. Sakit jiwa mengenangkan kehadiran kau yang semakin menyesakkan jiwa aku. Aku perlu celikkan mata, bangkit dan maju berjuang hingga ke titisan yang terakhir. Aku tak boleh berterusan begini.

Bawah ni aku tempekkan beberapa perkara yang telah berlaku sepanjang aku tak update blog :-

1) Project sedikit lembap kemajuannya, bahan kimia ajaib tak sampai lagi. Tapi rangka kerja insyaAllah takde masalah. Mudah mudahan jalan dipermudahkan.
2) Aku membuat keputusan untuk sambung mengajar. InsyaAllah sehingga aku submit thesis.
3) Review yang perlu dibuat untuk disubmit pada supervisor masih tak siap lagi. Oh Inchek M, berambus ko jejauh dari aku.
4) Aku dgn teman serumah buat open house, wow wee junior juice, ramai yang datang. Terima kasih pada yang sudi datang.
5) Ouh ya, aku kerat rambut =)

Dan di sini juga aku tempekkan beberapa perkara yang bakal berlaku dalam hidup aku :-

1) Hidup bakal menjadi super bz. Target submit thesis June 2009. Doakan aku.
2) Aku bakal mengajar satu subjek sahaja. Hehe.
3) Kena rancang masa depan. Termasok mengintai peluang kerja. Dan mula berfikir fikir apply kerja. Adui.
4) Nak paksa diri untuk berpisah dengan Inchek M dan berchenta dgn Inchek R.

Ya Allah, kuatkanlah semangat hambaMu ini. Buangkan rasa malas ini jauh dari diriku. Semoga Kau permudahkan perjalananku disini. Amin.